Mindfulness-training


We bieden een Mindfulness-training die speciaal is uitgewerkt voor mensen met kanker (MBCT).
Er is voortdurend tumult, stress en afleiding om ons heen; die komt bij ons binnen, werkt op ons in en roept een reactie op. Dat maakt ons soms tot een speelbal van onze situatie. En ook in onszelf speelt en spookt er altijd van alles: in ons hoofd, in onze gevoelens en in ons lijf. En dat werkt allemaal weer op elkaar in. Een heksenketel; en waar vinden we in hemelsnaam innerlijke rust en helderheid? We weten best dat die uiteindelijk in onszelf zit, maar hoe bereiken we dat stuk?

Mindfulness is een elegante methode om contact te maken met dat diepere deel van je dat altijd helder en vredig is. Het basisinstrument is 'bewustzijn'; 'aandacht'; 'achtzaamheid'. Bij mindfulness leer je het tumult los te laten en bij jezelf te blijven: stilstaan bij wat er in jezelf gebeurt, hoe je lichaam reageert, wat voor emoties je voelt, wat er allemaal in je omgaat. Iedereen die daarvoor gemotiveerd is, kan dit in de training leren en in de eigen situatie verder beoefenen en verdiepen.

Uitgebreid onderzoek laat zien dat het beoefenen van mindfulness allerlei positieve effecten heeft. Lichamelijk gezien werkt mindfulness regulerend op allerlei lichaamsfuncties en wordt het zelfgenezend vermogen en het immuunsysteem gestimuleerd. Maar ook psychisch gaat iemand die mindfulness beoefent zich meestal een stuk beter voelen.

Over het algemeen word je minder vatbaar voor stress, pijn, angst en negativiteit, en je voelt meer balans en innerlijke rust. Hierdoor ga je je meer losmaken van dingen die je in hun greep houden en word je vrijer, relaxter. Uiteindelijk kun je merken dat je vanzelf anders met dingen omgaat: helderder, kalmer, authentieker. Dit maakt mindfulness tot een prachtig instrument om je proces een positieve wending te kunnen geven.

Groep Vaste groep van maximaal 8 personen
Duur Intake + 8 wekelijkse trainingen van 2½ uur + terugkomsessie
Kosten Zie kosten
Start Periodiek of bij voltekening, zie agenda


Advanced Mindfulness


Mindfulness doet het meest voor je als je na de training doorgaat met de beoefening. Maar soms is dat op eigen kracht lastig vol te houden. Daarom bieden wij een voortgezet traject voor degenen die met mindfulness willen blijven werken en daarbij graag wat structuur en voeding hebben.

Het trainings-element staat meer op de achtergrond en de structuur is flexibeler . Er is daardoor meer kunnen er gevorderde technieken worden beoefend uit de achterliggende spirituele tradities.

Groep Vaste groep van maximaal 12 personen
NB Instromers vanuit andere mindfulness-trainingen zijn welkom.
Duur 10 maandelijkse bijeenkomsten van 2½ uur.
Kosten Zie kosten
Start Periodiek, na mindfulness-training, zie agenda